Hønefoss Discsport Klubb
Stiftet 9. mai 1998 ~ Tatt opp av Buskerud Idrettskrets september 1998

Eikli Skole
Eikli skole

Hønefoss Ultimate Cup
Skolene Veien, Helgerud, Eikli, Hønefoss, Ullerål, Hedalen

22. september 2015
AKA Arena
Les mer...
Hønefoss Ultimate Cup

Video fra Hønefoss Ultimate Cup 2015

Ultimate med Eikli Skole
Idrettsdag ~ Hønefoss Idrettspark
28. mai 2015 ~ kl.09.00 - 12.30

Ultimate m.m. i idrettsparken

Torsdag 28. mai arrangerte Eikli Skole deres årlig Idrettsdag i Hønefoss Idrettspark. Vi tok med discer, markører og lagvester, og markerte to ultimatebaner.

7. t.o.m. 4. klassene spilte ultimate. 7. og 6. klasse elevene kunne ultimate fra før, men for 5. og 4. klassene gikk vi først gjennom reglene (og litt om kasteteknikk) før vi satte i gang kampene. For 3. t.o.m. 1. klassene ble det kast-og-mottak og diverse lek. Stafett for 3. klassen og en variant på Self-caught Flight for 2. klasse elevene (barna løpte i par og fanget "flytere"). 1. klasse elevene likte godt kast-og-mottak og syntest det var kult med freestyle triks og å prøve selv med jukse-discen.

Ultimate med Eikli Skole
6. klasse ~ ons. 21. mai 2015 ~ kl.10.30 - 13.30

Ultimate i Hønefoss Idrettspark

I dag var vi i Hønefoss idrettspark med Eikli skoles 6. klasse. 37 elever var med og fikk en introduksjon i discsport, med fokus på ultimate. Vi gikk gjennom hvordan å kaste backhand og forehand kast, noe vi brukte en god del tid på. Spesielt forehand kast. Meget nyttig å kunne begge kast i ultimate.

Før ultimate tok vi ut self-caught flight discene. Discene ble kastet av instruktøren, og elevene løp og fanget. Bra for å lære hvordan discer flyter i lufta, og ikke minst kjempegøy! Også var det tid til freestyle demo i lunsjpausen.

Etter lunsj ble ultimate reglene og spillets gang forklart. Så var vi i gang med spennende ultimate kamper! Elevene fikk mange tips underveis og spilte stadig bedre. Det blir flere spennende kamper i september når skolen spiller mot 4-5 andre skoler i den årlige skolecupen!

Ultimate med Eikli Skole
Idrettsdag ~ Hønefoss Idrettspark
11. juni 2014 ~ kl.09.00 - 12.45

Ultimate m.m. i idrettsparken

Onsdag 11. juni arrangerte Eikli Skole deres årlig Idrettsdag i Hønefoss Idrettspark. Vi tok med mange discer og markerte to ultimatebaner.

7., 5., og 4. klassene spilte ultimate. 7. klasse elevene kunne ultimate fra før, men for 5. og 4. klassene startet vi med en forklaring av reglene og ga noen tips om kasteteknikk før det ble full fart på banene. For 6., 3., 2. og 1. klassene arrangerte vi diverse aktiviteter. For 6. klassen øvde vi på kasteferdigheter og hadde det gøy med Self-caught Flight. 3. klassen fikk spille stafett mens 2. klasse elevene spilte en variant på Self-caught Flight (se videoen). 1. klasse elevene var like mye opptatt av kast-og-mottak som de var av å se freestyle triks og prøve selv med jukse-discen ...som gjør alle til en freestyler med en gang.

Hønefoss Ultimate Cup
Skolene Veien, Helgerud, Hønefoss, Eikli, Ullerål, Hedalen
AKA Arena
18. september 2013
Hønefoss Ultimate Cup
Les mer!...

Ultimate med Eikli Skole
Idrettsdag ~ Hønefoss Idrettspark
6. juni 2013 ~ kl.09.00 - 13.00

Ultimate m.m. i idrettsparken

Torsdag 6. juni arrangerte Eikli Skole deres årlig Idrettsdag i Hønefoss Idrettspark. Vi tok med mange discer og markerte en 50m x 25m ultimatebane.

Ultimate for 4. trinn t.o.m. 7. trinn, stafett for 3. trinn, en variant på self-caught flight for 2. trinn, og kast-og-mottak pluss freestyle for 1. trinn.

Ultimate med Eikli Skole
6. klasse ~ tor. 30. mai 2013 ~ kl. 10.30 - 13.30
Hønefoss Idrettspark

Ultimate i
Idrettsparken

Ultimate med Eikli Skole
6. klasse ~ 23. mai 2012 ~ kl. 11.00 - 13.30

Ultimate!
i Hønefoss Idrettspark

Ultimate

Ultimate med Eikli Skole
6. klasse ~ 19. mai 2011 ~ kl. 10.30 - 13.00

Ultimate, Stafett, Freestyle og lek!

Ultimate! Ultimate

18 elever fra Eikli skole og deres lærer kom til Hønefoss idrettspark for å lære å spille ultimate. Elevene var veldig engasjerte og spurte om det ene og det andre. Så fort de så instruktøren gjøre noe de aldri før hadde sett (trick kast, freestyle osv.) så ville alle prøve. :-) Sånn skal det være!

Elevene fikk tips om hvordan å forbedre sine backhand kast. Så ble de forklart hvorfor og hvordan det er nyttig å kunne forehand kast i ultimate. De ble vist grepet for forehand kast og gitt tips om hvordan det utføres mens de kastet selv. Så gikk vi gjennom reglene for ultimate og satte i gang på to baner.

Hønefoss Ultimate Cup
Skolene Veien, Helgerud, Eikli, Hønefoss

AKA Arena
Hønefoss Idrettspark
14. september 2010
Les mer...
Hønefoss Ultimate Cup
Video fra Hønefoss Ultimate Cup 2010

Ultimate Cup, Hønefoss 14/9 2010

Ultimate med Eikli Skole
6. klasse ~ 2. juni 2010 ~ kl. 09.00 - 11.30
Hønefoss Idrettspark

UltimateVi møtte Eikli skoles 6. trinn på hovedgressbanen i Hønefoss Idrettspark. To baner, mange discer og mange ivrige elever! Det er en god del småting som må sitte for å kaste presis, så vi startet oppvarmingen med kast-og-mottak og ga tips og demonstrasjoner underveis, bl.a. forehand-kast og hvordan denne utføres. Det er en stor fordel å kunne forehand-kast i tillegg til backhand-kast (som de fleste kan fra før).

Så forklarte vi elevene ultimate reglene og om spillets gang, delte gruppen i 4 lag og satte i gang på to 50m x 25m baner. Under kampene lærte vi elevene om bl.a. posisjoner, hvordan å holde orden på man-mot-man forsvar, og hvordan å "cut" for å bli kvitt en forsvarer når laget går til angrep.

Klar til Ultimate Cupen i september.

Ultimate med Eikli Skole
6. klasse ~ AKA Arena ~ 15. mai 2009 ~ kl. 12.00 - 14.00

Eikli skoles 6. trinn fikk ta en tur til Hønefoss Idrettspark og spille ultimate på AKA Arena. Elevene hadde allerede spilt ultimate da de gikk i 5. klassen, så vi startet med å vise grepet til forehand kast og så øvde vi på dette. Med tips og veiledning går dette bra, og elevene kan noe nytt og meget nyttig. Så var det bare å gå gjennom reglene igjen, demonstere litt om scoring, "marking" og feil, og så sette i gang med ultimate på to
50m x 25m baner.

Hønefoss Ultimate Cup
Skolene Veien, Helgerud, Eikli, Hønefoss
HIL Stadion
15. september 2008

Les mer...
Hønefoss Ultimate Cup

Aktivitetsdag
Hønefoss Idrettspark ~ 5. juni 2008 ~ kl. 09.00 - 13.00
Alle klassetrinn

ultimate ultimate ultimate ultimate

Eikli skoles aktivitetsdag ble i år arrangert bak Schjongshallen pga. bygging av ny stadion i Hønefoss idrettspark. Adrian Oleson (Hønefoss Discsport) og Mark Peña (fra USA) hadde med seg discer til alle klassetrinn og satte opp en ultimate-bane.

1. t.o.m. 3. klasse elevene spilte kast-og-mottak mens de fikk hjelp til backhand grepet og kasteteknikk. En god del småting må til for at discen skal flyte som ønsket, og det blir fort mer gøy når man får kyndig råd og tips. Plutselig får man det til!

4. klasse elevene lærte forehand kast. Adrian fortalte om lagidretten ultimate og om hvordan det er en stor fordel å kunne forehand kast. Så demonstrerte han og Mark hvordan det fungerer under kamp slik at elevene kunne se fordelen i å kunne forehand kast. Etter demoen var alle svært opptatt med å få det til!

5. klassen skulle egentlig få sin introduksjon til både forehand og ultimate, men det ble forehand og stafettløp. Under stafettløpene gjaldt det å kaste presis under tidspress. Og å løpe!

6. og .7 klassene spilte ultimate fra start. Disse elevene kunne ultimate så bra at vi la dem varme opp i 5 minutter før vi satte i gang med kampene. 6. klassen traff vi 1 uke tidligere, og de er nå godt forberedt til Ultimate Cupen i september!

Ultimate      Freestyle      Self-caught Flight
6. klasse ~ 30. mai 2008 ~ Hønefoss Idrettspark
kl. 08.30 - 11.30

Eikli skoles 6. klasse spilte forskjellige discsport gjennom 3 timer med spill, demonstrasjon og instruksjon. De ble vist freestyle triksing, self-caught flight (som de deltok i) og spilte mye ultimate.

Elevene ble vist hvordan å kaste backhand, forehand, overhead kast og hvordan disse benyttes i ultimate. Når det gjelder kast, er riktig grep og snert i håndleddet det viktigste. Elevene fikk også litt forklaring om taktikk og posisjoner, så var de i gang. Med litt veiledning, ble det med en gang stor fremgang for elevene.

Flere av elevene hadde spørsmål om hvordan å gjøre freestyle triks, spesielt chestroll og airbrush. Dette fikk de demonstrasjon og svar på, pluss litt undervisning og tid til å prøve selv.

Vi spilte også et stafettløp. Her gjaldt det å kaste presis under tidspress. Under den første rundene var det lov å kaste backhand- eller forhand kast. Neste runde bare forehand. Tredje runde bare backhand. På siste runden fikk alle lov til å kaste på hvilken som helst måte de ville.

Så var det fult kjør med ultimate kamper igjen!

Hønefoss Ultimate Cup
Skolene Veien, Helgerud, Eikli, Hønefoss
Hønefoss Idrettspark
5. september 2007

Les mer...
Hønefoss Ultimate Cup

Aktivitetsdag
Hønefoss Idrettspark ~ 7. juni 2007 ~ kl. 09.00 - 13.00


Ultimate

Ultimate

Stafettløp

Ultimate

Alle klassetrinn på Eikli skole fikk spille med discer på aktivitetsdagen. 1-3. klassene spilte kast-og-mottak og fikk veiledning i hvordan dette best utføres. De var veldig nysgjerrige på hvordan å få til forskjellige typer kast og triks. 4. klassen varmet opp med kast-og-mottak før vi delte dem opp i fire lag og satte i gang med flere stafettløp ...som ble ganske spennende! 5. klassen lærte reglene i ultimate og fikk spille en ny og fartsfylt idrett for første gang. De var flinke til å lære, og det ble en spennende kamp! For 6-7. klassene benyttet vi 2 ultimate baner siden de hadde erfaring fra før. Vi traff 6. klassen i idrettsparken 2½ uker tidligere, og det var tydelig at erfaringene de fikk med seg den gang bidro til den imponerende spillingen vi så på aktivitetsdagen. Vi sees på Ultimate Cupen i september!

Ultimate
6. klasse ~ 21. mai 2007 ~ Hønefoss Idrettspark ~ Kl. 12.00 - 14.00

6. klasse elevene fra Eikli skole fikk ta en tur til Hønefoss Idrettspark og spille ultimate. Den første halvtimen var halvparten av elevene tilstede, og de lærte forehand kast og fikk spille stafettløp med discer. Noen av elevene interesserte seg i freestyle, og dette ledet til at alle fikk prøve å spinne en ordentlig freestyle disc i høy hastighet på fingeren.

Resten av elevene i 6. klassen kom til idrettsparken mens vi holdt på med freestyle. Vi samlet oss på nytt, og de som allerede hadde spilt en stund gikk ut på plenen og varmet opp mens de som nettopp kom ble vist forehand grep og hvordan å kaste forehand. Etter litt veiledning og oppvarming med dem, gikk vi gjennom ultimate reglene med alle sammen, svarte på spørsmål, så var vi i gang!

Etter en halvtimes spill var det stor forskjell i spillenivået sammenlignet med da de startet. Mye bedre! Nå er de klare til den årlige Ultimate Cupen!

Aktivitetsdag
Hønefoss Idrettspark ~ 1. juni 2006

Ultimate Ultimate Ultimate Ultimate

Ultimate ~ Kast-og-mottak ~ Stafettløp ~ Self-caught Flight ~ Freestyle

Vi tok med en svær sekk med discer og markerte to ultimate-baner for Eikli skoles elever på Aktivitetsdagen. Hver av klassene startet med kast-og-mottak før vi satte i gang med andre aktiviteter.

7. t.o.m. 5. klassene spilte ultimate kamper; 4. klassen spilte Stafettløp og Self-caught Flight; 3. og 2. klassene spilte en blanding av kast-og-mottak og freestyle, pluss litt Self-caught Flight. 1. klasse elevene var like mye opptatt av kast-og-mottak som de var av å se freestyle triks og prøve selv med jukse-discen ...som gjør alle til en freestyler med en gang. ;-)

Bildene er av 6. klassen mens de spilte ultimate, og de spilte bra!

Hønefoss Ultimate Cup
Hønefoss Idrettspark ~ Fredag 9. september 2005

Veien, Eikli, Helgerud skoler
Ultimate Cup 2005
Les mer!

Aktivitetsdag
Hønefoss Idrettspark ~ 2. juni 2005

Torsdag 2. juni arrangerte Eikli Skole deres årlig Aktivitetsdag i Hønefoss Idrettspark. Hønefoss Discsport Klubb var med for første gang. Vi tok med mange discer og markerte en 50m x 25m ultimatebane.

Dette var første gang med discsport for de fleste av elevene. 7. t.o.m. 4. klassene spilte ultimate. Vi startet med en forklaring av reglene og ga noen tips om kasteteknikk, så ble det noen minutters oppvarming (kast-og-mottak) før det ble full fart på banen. For 3. t.o.m. 1. klassene, ble det kast-og-mottak, Self-caught Flight (barna løpet og fanget discene) og Stafett. Gjennom det hele gjorde Adrian freestyle tricks etter forespørsel. Jo yngre barna var, jo mer spurte de etter enda flere triks. :-)


DHTML JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com