Fire and Ice
Ultimate turnering
Hønefoss ~ 16. februar 2008 ~ Ringerikshallen
 
RESULTATER:
1. plass: EZ Ultimate (Oslo)
2. plass: NTNUI-Frisbee (Trondheim)
3. plass: Wizards of Ås (Ås)
4. plass: Pick-up
   (Hønefoss, Stovner, Pancake, NTNUI)
5. plass: Pancake (Lørenskog)
   (med innslag fra Kristiansand, Stovner
   og NTNUI)

Dette var en senior ultimate turnering med lag fra Hønefoss, Trondheim, Ås, Oslo og Lørenskog -- pluss en del spillere fra Stovner Frisbee Klubb (Oslo) og Kristiansand Frisbee Klubb.

Hønefoss Discsport Klubb har en god del jenter og gutter 10-14 år, og vi sørget for at de fikk muligheten til å spille 2 "recreational" kamper utover dagen. Klubbens mini-spillere fikk oppleve det spennende ultimatemiljøet i Norge mens
Video fra Fire & Ice 2008
de spilte på mixed-lag sammen med seniorspillere fra alle de deltakende lagene. Det var en god del spillere fra utlandet med i turneringen, og mer enn 1 av disse spurte hvor og hvordan mini-spillerne lærte å spille så bra ultimate. Recreational kampene var en "hit" for alle sammen.

EZ Ultimate
1st - EZ
NTNUI
2nd - NTNUI
Wizards of Ås
3rd - Wizards
Pickup team
4th - Pickup
Pancake
5th - Pancake

Spilleopplegget for turneringen var round robin (5-lag) pluss en grand finale.

Hønefoss skulle opprinnelig stille med 4 lokale spillere med hjelp av 2 spillere fra Stovner Frisbee Klubb (Oslo), men pga sykdom ble den lokale innsatsen redusert til 3 spillere fra begynnelsen. Med kun 5 spillere på laget -- altså ingen innbyttere -- var det ikke lenge før tunga hang ned til knærne. Men laget spilte forrykende ultimate, og våre to første kamper resulterte i 1 vinn og 1 tap. Mot slutten av lagets andre kamp måtte enda en lokal spiller kaste inn håndkledet pga skade. Deretter ble laget et "pickup lag" som fikk hjelp av diverse spillere fra de andre lagene for å kunne fullføre turneringen ...og da med innbyttere!
 
EZ Ultimate (Oslo) vant turneringen etter å ha vunnet alle sine kamper i round robin. Oslo laget leverte en imponerende prestasjon under turneringen som endte med en sterk seier over NTNUI (Trondheim) i finalen, 15-5. NTNUI var uheldig med 2 sentrale spillere som ble skadet og satt ut av turneringen i lagets 3. kamp. Tross dette var NTNUI "fired-up" gjennom hele turneringen og ble tildelt "Spirit of the Game" award. MVP award gikk til Ole Hagen fra EZ Ultimate.

Både Wizards of Ås, Pancake og Pick-up laget vant 1 kamp hver. Wizards hadde et 3-poeng fordel i poeng forskjell (-5) over både Pancake (-8) og Pick-up laget (-8), og dermed tok de 3. plassen. Wizards of Ås (fra Universitetet for miljø- og biovitenskap) spilte sin tredje turnering som lag under årets Fire & Ice turnering. De sto på og spilte stabilt gjennom turneringen. Vel fortjent.

Pancake og Pick-up laget var like i poeng forskjell, og Pick-up laget vant kampen da de to spilte mot hverandre. 4. plass gikk til Pick-up laget og 5. plass til Pancake. Pancake var også meget avhengig av spillere fra andre lag for å fullføre turneringen, i tillegg til at spillere fra både Pancake og Pick-up laget "stepped-in" for å hjelpe hverandre i begge lags siste kamper.

That's Ultimate!

Hønefoss Discsport Klubb

DHTML JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com