Veienmarka Ungdomsskole
Veienmarka ungdomsskole

Ultimate
13. mai 2004

Sune Wentzel & Frode Alvad Ultimate Sune Wentzel

Overraskelsen var stor for elevene på Veienmarka ungdomsskole som meldte seg på et kurs i ultimate. Da de møtte opp på skolens grusbane, fikk de møte selveste 6x verdensmester i disksport, Sune Wentzel, som Hønefoss Discsport Klubb rekruterte til kurset bare noen dager i forveien. Sammen med Sune var norgesmester i ultimate Frode Alvad, og Adrian Oleson (Hønefoss Discsport Klubb). Instruktørene satte fokus først på kasteferdigheter og deretter på ultimate.

Backhand, forehand og overhead er de tre grunnleggende kast, men folk flest er kjent med bare backhand. Forehand og overhead fikk derfor prioritet. Sune forklarte om grep og kast, og etter litt prøving samt hjelp fra Sune, Frode og Adrian var elevene kommet et langt skritt videre. Det finnes også mange andre typer kast. Sune demonstrerte noen av dem ved å bruke et nytt grep, som han også viste til elevene. Så var det bare å sette i gang med nye trick-kast og lære seg noe utenom det vanlige.

Med så mange nye måter å kaste på, var det på tide med en kast-og-mottak konkurranse som kalles "speedflow". I speedflow står to spillere 10-15m fra hverandre. I 1 minutt kaster spillerne en disk fram og tilbake for å samle så mange poeng som mulig. Tradisjonelt gis 1 poeng for vanlig mottak, 2 poeng for trick-mottak og 3 poeng for trick-mottak i luften. Men instruktørene hadde sine egne morsomme regler som satte fokus på kast. Ganske utfordrende, og bra oppvarming til ultimate.

Elevene kunne de tre grunnleggende kast, så det gjensto bare å forklare hovedreglene i ultimate og vise hvordan hver av de tre måter å kaste på kommer til nytte under spillets gang. Begge lag fikk tips underveis. Først noen tips i angrep, og litt senere noen tips i forsvar. Spillet ble mer og mer spennende etterhvert som de lærte å angripe målsonen med en plan. Alle tre instruktørene ble imponert over fremgangen.

Mot slutten av kurset ble det freestyle oppvisning. Vi tror også at elevene ble imponert over instruktørene.

Les om andre disk aktiviteter på Veienmarka ungdomsskole.


DHTML JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com