Hønefoss Discsport Klubb
Stiftet 9. mai 1998 ~ Tatt opp av Buskerud Idrettskrets september 1998

Ultimate i Gol
Gol Samfunnshus ~ Gol ~ 11. desember 2015

Vår destinasjon var Gol Samfunnshus fredag 11. des 2015. Der møtte vi en ivrig gruppe ungdommer som nå er også ultimate-spillere!

Ungdomskonsulent i Gol kommune kontaktet oss for å introdusere ultimate til barn og ungdom 12-16 år under Åpen Hall, som er et samarbeid mellom Gol IL, GUR, og Gol kommune. Da møter vi opp med discer!

Først forklarte vi hvordan å kaste backhand- og forehand kast, og så øvde vi på disse. En god del småting må til for å kaste bra, spesielt forehand kast som er helt nytt for de aller fleste. Det tar tid å lære dette, men det er alltid gøy å lære noe nytt -- og meget nyttig i ultimate.

Så ble ultimate reglene og spillets gang forklart -- og da var det bare å sette i gang! Elevene fikk mange tips underveis, og spillingen tok av.

Moro med ultimate i Gol!

Første gang med ultimate i Gol!

Desembercup
Fjellhamarhallen
Ultimateserien
Fjellhamarhallen ~ Lørenskog ~ 5. desember 2015

Fjellhamarhallen US2
Arrangør: Pancake Circle. Ltd.

Hønefoss Discsport Klubb deltok i sesongens andre Ultimateserie turnering med tra spillere på "Non-club laget" som også besto av to spillere fra OSI Ultimate (Oslo) og én spiller fra Pancake Circle Ltd (Lørenskog). Laget spilte bra og kom på 5. plass ut av 10 lag. Spennende og jevne kamper hele dagen!

RESULTATLISTE US2 2015:
1. Pancake Circle Ltd. (PCL) - Lørenskog
2. Trondheim Frisbeeklubb (TFK) - Trondheim
3. BSI Ultimate - Bergen
4. OSI Ultimate 1 - Oslo
5. Non-club (Hønefoss x3, OSI x2, PCL x1)
6. NMBUI - Ås
7. HiT Ultimate - Høyskolen i Telemark
8. La Bamba Gøteborg - Sverige
9. Ekeberg Sendeplateklubb (ESK) - Oslo
10. OSI Ultimate 2 - Oslo

Vinner av Spirit of the Game: Pancake Circle Ltd. (Lørenskog Frisbee Klubb)

Non-club lag (Hønefoss x3, OSIx2, PCLx1)
Non-club (Hønefoss x3, OSIx2, PCLx1), Desembercup 2015
Bak V-H: Håvar Gandrud (Hønefoss), Peter Pederson (OSI), Ondrej Mikulᚠ(PCL), Vegar Gandrud (Hønefoss)
Foran V-H: Justas Parakevicius (Hønefoss), Devin Caroline O'Brien (OSI)

Grenseløs Idrettsdag
Drammenshallen ~ 10. november 2015
312 deltakere + 226 foresatte

Klikk bildene for større versjoner
Hønefoss Discsport Klubb hadde gleden av å være med på Grenseløs Idrettsdag 2015 i Drammenshallen, med både discgolf-putting og freestyle som aktiviteter for deltakerne. Veldig gøy for oss å kunne dele discsport med så mange andre, og vi satser på å være med også neste år!

Takk til instruktørene Adrian Oleson (Hønefoss), Vegar Gandrud (Hønefoss), Aslak Strønen (Pancake/Lørenskog Frisbeeklubb), og Daniel Myrrusten (Stovner Frisbeeklubb).

Vi håpet å også kunne arrangere rullestol-ultimate for deltakerne, men dessverre har vi ikke egne rullestol. Men vi fikk prøvespille rullestol-ultimate etter arrangementet sammen med medlemmer av rullestolrugby klubben (takk!), og vi håper å kunne arrangere rullestol-ultimate en annen gang.

Artikkel i Drammens Tidende

Rullestol-ultimate


I Norge (i 2007/2008) med 6x verdensmester Sune Wentzel fra Oslo.

Ultimate på Geilo
Geilohallen ~ Geilo ~ 6.-7. november 2015

ultimate

Artikkel i Hallingdolen.no
Vi var på Geilo 6.-7. nov 2015 og introduserte ultimate til barn og ungdom fra 5 - 10 klasse, både fredag kveld og lørdag ettermiddag. Gøy å dele idretten med nye spillere! De fikk også prøve cheerleading og judo under arrangementet.

Arrangementet var et samarbeid mellom Geilo Idrettslag, Norges Amerikanske Idretters Forbund, og Norges Judoforbund. Geilo ILs målsetting er å stimulere idrettsglede og fellesskap, samt kartlegge interessen for å etablere nye idrettstilbud i Hol Kommune.

Ultimate starter etter 4 min!

DHTML JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com