Honefoss Frisbee Challenge - 29. mai 2004 - Hønefoss Idrettspark
Kl. 11.00

Program
10.30 - 11.00
Oppmøte
Lagdeling
Oppvarming
11.00 og utover
Ultimate, MTA, Freestyle
Lunch ca. kl. 13.00

Ultimate spillere fikk en fartsfylt start på Pinsehelgen i år, med strålende vær og perfekt vindforhold for de 5 damer/jenter og 8 herrer/gutter som spilte ultimate, MTA og freestyle i Hønefoss Idrettspark. Vi vet at mange andre ønsket å delta, men kunne ikke komme på grunn av Pinsehelgen. Vi beklager dette og lover å unngå slike kræsj i fremtiden.

8 lokale spillere, og 5 spillere fra Oslo med lang erfaring i discsport, deltok i arrangementet, bl.a. Heidi Rudå Hagaseth som ble verdensmester i Self-caught Flight (Helsinki, 1997) og fikk 2.plass i både Discathon og Self-caught Flight (VM i Kalmar, 1999). Svein Atle Hagaseth, Kate Brandal og Olav Bakke -- alle fra Oslo -- er alle tidligere landslagspillere.

Alle var tent på å komme seg ut på banen for å starte Ultimate kampen. Etter oppvarming og lagdeling, gjorde vi nettopp det. Kampen varte i litt over en time. Mye bra spill og alt det som hører til en god Ultimate kamp (man kjenner det på kroppen!).


Noen av spillerne (pausen etter Ultimate)
Vi tok ingen bilder mens Ultimate kampen pågikk. Vi var ute på banen. :-)       Ultimate video (5 MB)

Etter Ultimate kampen, hadde naturligvis alle behov for oppladning. Lunsj ble servert, og vi kunne slappe av i sommerværet. Freestyle diskene ble tatt i bruk i denne perioden, mest for morro skyld. Mats-Jacob (11 år) viste oss mange kreative kast. Olav, Svein Atle og Adrian Oleson (Hønefoss) viste fram både nye og gamle kunster, og igjen var alle ute på banen med disker.

MTA sto nå for tur. Det blåste ikke særlig hardt, men stabilt. Luftmeister FB3 og FB6, samt Condor og Lynx disker tok over luftområdet i idrettsparken. Spillerne med god erfaring i MTA fikk til mange kast som var godt over 7,00 sekunder, noe som slettes ikke var verst under vindforholdene. Svein Atle satte ny Hønefoss rekord med et kast på 11,30 sekunder. Olav klarte et meget bra kast på 9,83 sekunder. Adrian måtte dessverre gi seg etter ca. 5-6 forsøk pga. skade på det ene beinet (kunne ikke løpe etter Ultimate kampen), men vi ble halveis enige om at hans beste kast for dagen ville havnet på ca. 7,33 sekunder om han hadde kunnet løpe. :-)

MTA
MTA (Maximum Time Aloft): Her gjelder det å kaste disken opp i lufta og få den til å flyte så lenge som mulig for så å ta den imot med en hånd, før den treffer bakken.

I tillegg var det noen gode MTA kast fra de andre spillerne. Man må kunne klare å ta imot disken med en hånd for at kastet skal kunne telles som vellykket. Det hjelper ikke å kaste disken så langt at man ikke klarer å ta den imot før den treffer bakken. Men det er gøy å tøye grensen.


Vi gleder oss til oppfølgeren!...
Frisbee Autumn Challenge - 2004
Ultimate ~ MTA
Lørdag 4. september 2004
Les mer!


DHTML JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com