Discsport i Skolen
Heradsbygda Stadion ~ 7. oktober 2004

Vi traffe 6. klassen i oktober, og det ble mye kasting og løping på de 23 barna som kom til Heradsbygda Stadion! Fire måneder tidligere, da barna gikk i 5. klassen, spilte de ultimate i Hønefoss Idrettspark. Nå som 6. klasse elever, fikk de lære nye kunnskaper gjennom 2,5 timer spill og instruksjon. Barna ble vist hvordan å kaste backhand- og forehand-kast. Riktig grep og snert i håndleddet er det viktigste. Grep og utførelse av forehand-kast er ikke like kjent som for backhand-kast, men med litt veiledning får man det til. Det som er viktig med forehand-kast er å huske å bruke snerten i håndleddet for å sende disken av gårdet istedenfor å bruke armen.

Stafettløp

En morsom måte å få barna i aktivitet på er å spille et stafettløp konkurranse. Vi delte barna i 4 lag og spilte 3 runder. Her gjaldt det å kaste presis under tidspress. Under første runden var det lov å kaste kun backhand-kast, under andre runden kun forehand-kast, og under tredje runden kun "rollers". Prestasjonene varierte stort fra den ene runden til den andre, noe som gjorde konkurransen ekstra spennende!

Ultimate
Ultimate Ultimate Ultimate

Etter de foregående aktivitetene, var vi klare til å spille ultimate. Vi delte barna i 6 lag á 6 spillere, så fikk de en enkel forklaring av reglene før vi satte i gang kampene. Kampene ble spilt på to 50m x 25m baner og ble mer og mer spennende etterhvert som barna fikk bedre flyt i spillet. Imponerende!

Elevene var flinke til å lære diverse kunnskaper med diskene og å komme i gang med spillet. En kjempegøy dag for alle!

Les om andre disk aktiviteter med Veien Skole.


DHTML JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com