Discsport i Skolen
Heradsbygda Stadion ~ 4. mai 2005

Vi traff Veien skoles 7. klasse i mai, og det ble mye kasting og løping på de 24 barna som kom til Heradsbygda Stadion! Elevene lærte mange nye kunnskaper gjennom 2,5 timer spill og instruksjon. Først ble det litt snakking om de forskjellige idrettene innen discsport samtidig med demonstrajoner i freestyle triksing, Discgolf kast (lengde, rollers) og Self-caught Flight kast. Til Self-caught Flight, fikk vi elevene til å være med -- to store grupper som løp etter diskene. :-)

Ultimate
Ultimate Ultimate Ultimate Ultimate
Elevene ble vist hvordan å kaste backhand, forehand og overhead kast og hvordan disse benyttes i Ultimate. Riktig grep og snert i håndleddet er det viktigste. Grep og utførelse av forehand og overhead kast er ikke like kjent som for backhand-kast, men med litt veiledning får man det til. Og det gjorde elevene på Heradsbygda Stadion!
Stafettløp

Stafettløp er en gøy måte å trene diverse kast!

Ultimate Ultimate Ultimate Ultimate
Det som er viktig med forehand kast er å huske å bruke snert i håndleddet for å sende disken av gårdet istedenfor å bruke armen. Dette er jo sant for alle typer kast, men til forehand kast beveger man armen mindre sammenlignet med andre typer kast. Spin stabiliserer disken.
Ultimate Ultimate Ultimate Ultimate

Les om andre disk aktiviteter med Veien Skole.


DHTML JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com