Hønefoss Frisbee Challenge - 11. mai 2002 - Hønefoss Idrettspark


Den første Frisbee Challenge i Hønefoss Idrettspark bød på flere disk aktiviteter for voksne og barn, pro og nybegynnere. Hensikten med arrangementet var å trekke spillere og lokalbefolkningen til en dag fylt med "disctivity," med både utfordrende konkurranser og sosiale oppvisninger.

Program
10.30 - 13.30
Ultimate
Presisjon
13.30 - 15.30
Lunch
Putting & Freestyle oppvisninger

Speedflow
15.30 - 18.00
Ultimate
Presisjon

Som bestilt fikk vi strålende vær og optimale vindforhold. Desverre fikk vi ikke så mange til å møte opp som vi hadde håpet på. Ultimatelagene skulle være en blanding av pro, amatør og nybegynnere, og hvert lag skulle bli ledet av en pro. Tilskuerene hadde mulighet til å delta i Presisjon i tillegg til å prøve/kjenne hvordan det er å spinne en disk på fingerene (som man gjør i freestyle). Arrangementet varte i 6 timer (fra kl. 10-16.00) med et annerledes program enn planlagt, og vi spilte med glød hele veien.

Vi brukte den første 1,5 time på kast-og-mottak, Self-caught Flight og Lengde. Med gode råd og veiledning fikk vi også se store forbedringer fra de som ikke hadde mye erfaring fra før. Kult! Kl. 12.00 beveget vi oss bort til kunstgressbanen hvor vi hadde satt opp presisjonsmålet og markert kastestasjonene med tau og kjegler. Vi ble enige om at konkurransen skulle ha en 1. runde + finale, og at finalen skulle bestå av de to beste fra 1. runden.

Heine Strømme (Kristiansand) og Adrian Oleson (Hønefoss) delte 2. plass etter sine runder. Olav Bakke (Stovner) kastet sist. Han startet fra 31,5m hvor han traff med 3 av 4 kast. Det var starten på en meget sterk runde fra Olav, som endte med 13 treff og 1. plass i første runde. Hadde han bare ikke bommet 2 ganger fra kastestasjonen 13,5m rett foran målet!... Uansett, vi var alle imponert av Olav . :-)

Maten ble levert til idrettsparken etter 1. runde, og vi spiste som konger. Så vi ble mette og klare til finalen i Presisjonskonkurransen. Men først...

Sudden Death: Heine mot Adrian
Heine vant "the flip" og valgte kastestasjonen fra 22,5m til venstre for presisjonsringen. Adrian kastet først, og bommet på alle 4. Heine kastet og bommet på sine 3 første kast, tok seg sammen før siste kast og satte disken rett i målet. Tøft! Og dermed...

Finalen: Olav mot Heine
Antall treff var ganske likt for begge to gjennom de 4 første kastestasjonene, med litt fram og tilbake. Men Olav begynte å dra fra Heine etter det, og han vant finalen med 10 treff mot Heines 6 treff. Gratulerer Olav!

Etter Presisjonskonkurransen gikk vi tilbake til gressplenen for å begynne med freestyle oppvisninger. Olav og Adrian limte på løsnegler og sprayet siliconspray på freestyle disker. Kort tid etter satte de i gang, og begge to fant "a good vibe." Flyten var der, og de fikk vise en god del trikks. F.eks. scarecrowe, toothbrush, spinning flamingo-, chair- og sidewinder, bad attitude, backrolls, gitis, Olav's "patented" amazing catches, mm. ...og mange kombinasjoner og avslutninger.

Like etter at Olav og Adrian hadde slitt seg ut, tok vinden seg kraftig opp. Speedflow var ikke lenger aktuelt, men det var Self-caught Flight (SCF)! Heine fikk til noen skikkelige kraft-kast, og spesielt etter at han byttet disk fra Condor til Lynx fikk vi se flere disker flyte lenge og langt. Cool. Olav hadde også noen extra cool kast. Egentlig fikk alle til noe bra. :-)

Uten tvil, en cool ending på en artig dag med disker!

Oppfølgeren:
Info om Frisbee Autumn Challenge - 2002
Ultimate ~ MTA ~ Presisjon ~ Speedflow
Lørdag 28. september 2002
Les mer!


DHTML JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com