Hønefoss Discsport Klubb
Stiftet 9. mai 1998 ~ Tatt opp av Buskerud Idrettskrets september 1998

Ullerål Skole
Ullerål skole

Hønefoss Ultimate Cup
Skolene Veien, Helgerud, Eikli, Hønefoss, Ullerål, Hedalen

22. september 2015
AKA Arena
Les mer...
Hønefoss Ultimate Cup

Video fra Hønefoss Ultimate Cup 2015

Ultimate med Ullerål Skole
7. klasse ~ 26. august 2015 ~ kl. 08.15 - 09.45

Vi kom på besøk til Ullerål skole og satte i gang med discene i forberedelse til Hønefoss Ultimate Cup 2015 i september hvor de møter 7. klassene fra skolene Hønefoss, Helgerud, Eikli, Veien og Hedalen i Hønefoss Idrettspark. 1. juni i år var vi også på skolen og introduserte ultimate til de samme elevene (den gang gikk de i 6. klasse), som osgå fikk spille ultimate igjen på skolens idrettsdag bare syv dager etter det, nemlig 8. juni i Hønefoss idrettspark.

I tillegg til trening og en gjennomgang av det de kunne fra før, hadde dagens treff som mål å få til bedre flyt og samhandling på banen. Vi synes det gikk kjempebra!

Ultimate med Ullerål Skole
Idrettsdag ~ Hønefoss Idrettspark
8. juni 2015 ~ kl. 09.30 - 13.15

Ultimate med 5., 6. og 7. klassene på Ullerål skoles Idrettsdag i Hønefoss Idrettspark! Hver klasse var delt i to grupper (5A, 5B, 6A, 6B osv.). Vi fikk da 6 grupper i løpet av dagen som fikk spille ultimate i 30 min hver. Også freestyle og self-caught flight!

Video av 7B på idrettsdagen. De var med på å vinne Hønefoss Ultimate Cup i september 2014.

Ultimate med Ullerål Skole
6. klasse ~ ons. 1. juni 2015 ~ kl. 11.30 - 14.00

Ultimate på Ullerål skole Ultimate

Vi var på Ullerål skole for å introdusere ultimate til 6. klasse elevene. De fikk med seg nye kunnskaper gjennom 2,5 timer med spill, demonstrasjon og instruksjon. Mye ultimate, men også freestyle og self-caught flight (SCF).

Elevene fikk tips om hvordan å forbedre sine backhand kast. Etterpå ble de vist grepet for forehand kast og hvordan dette utføres og benyttes i ultimate. Når det gjelder kast, er riktig grep og snert i håndleddet det viktigste. Med litt veiledning, ble det med en gang stor fremgang for elevene. Fortsatt mye å gå på når det gjelder å bytte grep (backhand-til-forehand-til-backhand osv.) under spillet, men dette kommer med øvelse og erfaring. Alle var flinke og ivrige til å lære så mye de kunne i løpet av den tiden de hadde, og de spilte imponerende.

Også ble det litt freestyle oppvisning og litt Self-caught Flight som elevene var med på å løpe og fange. Discene ble kastet én om gangen for grupper á 10. Discene flyter langt og lenge, og det er en utfordring å lese discens flyt og fange dem.

Så avsluttet vi med ultimate kamper før nytt treff 8. juni og Ultimate Cupen i september.

Hønefoss Ultimate Cup
Skolene Veien, Helgerud, Hedalen, Hønefoss, Ullerål
AKA Arena
17. september 2014
Hønefoss Ultimate Cup
Ullerål skole vant årets Ultimate Cup, 7-3!
Les mer!...

Ultimate med Ullerål Skole
Idrettsdag ~ Hønefoss Idrettspark
16. juni 2014 ~ kl. 09.00 - 13.15

KLIKK HER FOR BILDER!
Ultimate med 5., 6. og 7. klassene på Ullerål skoles Idrettsdag i Hønefoss Idrettspark! Også freestyle og self-caught flight! Ultimate

Ultimate med Ullerål Skole
6. klasse ~ tir. 10. juni 2014 ~ kl. 10.30 - 13.00
Ullerål skole

Ultimate
Freestyle
Self-caught Flight
Ultimate

2,5 timer ultimate med Ullerål skoles 6. klasse! I tillegg til å lære backhand og forehand kast og hvordan disse benyttes i ultimate, lærte elevene også litt om posisjoner og taktikk. Nyttig til når de treffer de andre skolene i Ultimate Cupen som avholdes i september!

Elevene fikk også en kort oppvisning i Freestyle. Grunnleggende ferdigheter som nail delay, chest- og backroll og air brush ble vist, og freestyle triks ble demonstrert etter ønske.

Også litt Self-caught Flight! Da fikk elevene være med på å løpe og fange discene som ble kastet én om gangen mens grupper á 10 løp etter dem. Discene flyter ganske langt og lenge, og det er en utfordring å fange dem.

Hønefoss Ultimate Cup
Skolene Veien, Helgerud, Hønefoss, Eikli, Ullerål, Hedalen
AKA Arena
18. september 2013
Hønefoss Ultimate Cup
Les mer!...

Ultimate med Ullerål Skole
Idrettsdag ~ Hønefoss Idrettspark
14. juni 2013 ~ kl. 09.30 - 13.15

Ultimate i idrettsparken Ultimate
Vi traff Ullerål skoles 5, 6, og 7. klasser i Hønefoss Idrettspark med discer, lagvester og markører. Så var vi i gang med ultimate! Også litt freestyle. :-)

Ultimate med Ullerål Skole
6. klasse ~ ons. 12. juni 2013 ~ kl. 11.30 - 14.00
Ullerål skole

Ultimate

skolen

Ultimate, self-caught flight, freestyle på programmet!


Ultimate med skolene Ullerål og Hedalen
7. klasse ~ 5. juni 2013 ~ kl. 11.30 - 14.00
Ullerål skole

Ullerål
vs.
Hedalen
Hedalen barne- og ungdomsskoles 7. klasse reiste 1½ time til Hønefoss for å spille ultimate med Ullerål skoles 7. klasse. Våren 2012 var Hønefoss Discsport Klubb på Hedalen og instruerte klassen i ultimate. Og nå, ett år senere, kom elevene til Hønefoss for en morsom dag med spennende og stort sett jevne kamper med Ullerål skoles elever. Hedalen vant finalekampen 7-5, og vi avsluttet dagen med is for alle!


Opplegget...

Skolene stiller med to mixed lag hver, og det skal være minimum 2 jenter på banen til enhver tid. Vi starter med 10 minutter oppvarming, og så to kamper per lag og ser ann hvem som gjorde best generelt sett.

Så blir det super-kamp mellom skolene, hvor begge skolene stiller med ett lag hver bestående av alle skolens elever. Skolene kan bytte inn så mange spillere de ønsker etter hver mål (uansett hvilket lag som scorte). F.eks. kan man bytte ut alle spillerne etter hver mål.

Fra kl.11.30...

10 MIN OPPVARMING:
Hedalen-1 & Hedalen-2
Ullerål-1 & Ullerål-2

TO KAMPER PER LAG: første mann til 5 mål, tidstak på 15 minutter
Hedalen-1 vs. Ullerål-1
Hedalen-2 vs. Ullerål-2

Hedalen-1 vs. Ullerål-2
Hedalen-2 vs. Ullerål-1

HEDALEN VS. ULLERÅL: første mann til 7 mål, ingen tidstak (i utgangspunkt).

Hønefoss Ultimate Cup
Skolene Veien, Helgerud, Hønefoss, Ullerål
AKA Arena
19. september 2012
Les mer
Hønefoss Ultimate Cup
Cupens historie
Ullerål skole vant årets Ultimate Cup, 7-1!

Ultimate Cup, Hønefoss 19/9 2012 ~ Finalen ~ Ullerål (gull) vs. Hønefoss (rød)

Ultimate med Ullerål Skole
Idrettsdag ~ Hønefoss Idrettspark
18. juni ~ 9.30 - 13.00

Ultimate!
i Hønefoss Idrettspark

Ultimate

Ultimate med Ullerål Skole
6. klasse ~ 5. juni 2012 ~ kl. 10.30 - 13.00

Ultimate på Ullerål skole

Vi var på Ullerål skole til 2,5 timer ultimate med 6. klassen, dette som forberedelse til Ultimate Cupen som avholdes i september. I tillegg så fikk elevene også en kort oppvisning i Freestyle med grunnleggende ferdigheter som nail delay, chest- og backroll og air brush...og mange andre freestyle triks ble demonstrert etter ønske.   Også litt Self-caught Flight som elevene var med på å løpe og fange. Discene ble kastet én om gangen for grupper á 10. Discene flyter langt og lenge, og det er en utfordring å lese discens flyt og fange dem.

Hønefoss Ultimate Cup
Skolene Veien, Helgerud, Hønefoss, Ullerål
AKA Arena
7. september 2011
Les mer
Hønefoss Ultimate Cup
Cupens historie

Ultimate Cup, Hønefoss 7/9 2011 ~ Finalen ~ Helgerud vs. Ullerål

Aktivitetsdag
Aktivitetsdag ~ Hønefoss Idrettspark
6. sept 2011 ~ kl. 09.30 - 12.30

Ullerål skole hadde sin Aktivitetsdag i Hønefoss Idrettspark, med mange aktiviteter -- og i år også med ultimate for første gang.

5-7. klassene fikk spille ultimate på hovedgressbanen. Dette var første gang barna i 5. og 6. trinn fikk prøve seg med discer på ordentlig. Det gikk kjempebra! Elevene i 7. trinn hadde allerede spilt tidligere i vår, som både introduksjon og forberedelse til den årlige Ultimate Cup som arrangeres hver september. Den siste tiden før årets cup har 7. klasse elevene øvd i skole timen -- og nå, dagen før cupen, fikk de siste veiledning fra klubben. Lykke til! :-)

Ultimate!

Ultimate med Ullerål Skole
6. klasse ~ man. 30. mai 2011 ~ kl. 11.30 - 14.00

Ultimate på Ullerål skole Ultimate

Vi var på Ullerål skole for å treffe 6. klasse elevene og introdusere ultimate til dem. De fikk med seg nye kunnskaper gjennom 2,5 timer med spill, demonstrasjon og instruksjon. Mye ultimate, men også freestyle og self-caught flight (SCF).

Midt i opplegget spilte vi et stafettløp. Her gjelder det å kaste presis under tidspress. Under den første runden var det lov å kaste kun backhand-kast. Neste runde bare forehand. På siste runden fikk alle lov til å kaste på hvilken som helst måte man ville.

Så avsluttet vi med ultimate kamper med siste veilendning før Ultimate Cupen i september som vi håper skolen vil være med på for første gang.


DHTML JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com