Frisbee Autumn Challenge - 6. september 2003 - Hønefoss Idrettspark

Ultimate ~ Discathon
Freestyle ~ MTA

WFDF Rulebook - offisielle regler

Program
10.00 - 11.00
Forberedelser
Oppvarming
11.00 og utover
Ultimate & Discathon
(med Freestyle og MTA)
Lunsj kl. 13.00

Oppfølgeren til årets første Frisbee Challenge gikk av stabelen lørdag 6. september i Hønefoss Idrettspark. Ultimate banen ble markert med kritt kvelden i forveien mens discathon banen ble lagt opp morgenen på selve dagen. Så var vi klare!

Ultimate

Spillere fra Oslo klubbene Freebies, Stovner og Voldsløkka Ultimate fant veien til Hønefoss Idrettspark hvor Hønefoss spillerne ventet og varmet opp med disker. De fleste utenbys spillerne var fra Freebies Frisbee Klubb, så vi delte ultimate lagene slik at det ble Freebies mot Hønefoss. Freebies laget hadde en spiller fra Voldsløkka Ultimate, mens Hønefoss laget hadde en spiller fra Stovner Disc Klubb. Så man kan vel si at det var Oslo mot Hønefoss. Men så var det også to spillere fra utlandet som var med: Melanie fra Canada (Hønefoss) og Pascual fra Frankrike (Freebies). :-)  Uansett, startet vi med ultimate -- Oslo (blå) mot Hønefoss -- og arrangementet var i gang!

Oppvarming Prep Oslo-blue, Honefoss Oppvarming Oppvarming

Kampen ble spilt til tid, og det ble spilt to omganger på 30 minutter hver. I første omgang var det Oslo som styrte kampen med godt teamwork. De var meget farlige på angrep mens Hønefoss fikk lite til å stemme. I pausen, ledet Oslo med dobbelt så mange poeng som Hønefoss.

Oslo spilte fortsatt sterkt i 2. omgang, men Hønefoss fant igjen spillet og kom tilbake med solid innsatts. Kampen mellom de to lagene ble jevn og tett i store deler av 2. omgang med god flyt, mange fine sentringer og "dives." Hønefoss mistet en av sine spillere halveis gjennom 2. omgang. Og selv om laget reiste seg, klarte de ikke å ta igjen forspranget til Oslo laget som spilte stabilt og hadde overtaket spillemessig også i 2. omgang. Dette resulterte med fortjent seier til Oslo. Men "The Most Fun Wins"...og der var lagene like!

Dessverre ble det ingen bilder tatt mens ultimate kampen pågikk -- fordi nesten alle som var tilstede spilte ultimate!

Lunch Lunch


Freestyle

Lunsj ble servert kl. 13.00, så fikk vi tid til å slappe av. Det var alltid noen disker i luften, og flere spillere var ute på plenen og kastet Ultimate- og SCF disker innen en halvtimes tid. Vinden hadde tatt seg kraftig opp, men det ble allikevel freestyle demonstrasjon. Olav Bakke og Adrian Oleson limte på "nailer" og sprayet disker. Været egnet seg best til MTA, så til freestyle gjalt det å spille "safe" men samtidig variert. Og det var ikke lett. Men gøy var det allikevel!

freestyle freestyle freestyle

Det ble ikke spilt Speedflow pga. vinden. Alle hadde kastet en god del SCF og var enige om at det holdt for MTA. Altså ikke nødvendig med en konkurranse. Dessuten var alle spent på å sette i gang med Discathon. Så vi beveget oss et par 100m til friområdet hvor discathonbanen lå klar.


Discathon

Før discathon konkurransen, tok vi en "business runde" hvor vi gikk rundt og viste/forklarte banen til spillerne. Banen ble lagt opp i Schjongslunden, og både friområdet og området bak Schjongshallen ble brukt. Banen var 1km lang, med 29 porter og 3 tester.

Discathon Discathon Discathon

Etter "business runden," delte vi spillerne i 2 puljer og gjorde oss klare til første heat. På signal kastet de 4 først deltagerne, og løpet var i gang. Det ble ganske tett med løpende spillere og disker i luften de første 60 sekundene! Etterhvert begynte avstanden mellom spillerne å øke pga. forskjeller i kasting, kondisjon og diverse feil. Men mye rart kan skje på banen, og spillere kan fort bli innhentet.

Olav Bakkes gode kasting (ingen strafferunder) sikret ham 1. plass, ett sekund foran Ketil Schyberg som måtte løpe to strafferunder. Ketils gode kondisjon sikret ham 2. plass 7 sekunder foran Adrian Oleson, som måtte løpe èn strafferunde. Og hadde ikke Pascual Lacroix oversett en port, kunne han muligens ha stukket av med seieren. Mye kan skje!

Discathon resultater
Plass Navn Klubb Tid
1. Olav Bakke Stovner 6'01"
2. Ketil Schyberg Freebies 6'02"
3. Adrian Oleson Hønefoss 6'09"
4. Pascual Lacroix Freebies 6'12"
5. Jarl Odin Gifford Voldsløkka 7'07"
6. Trym Asserson Freebies 7'19"
7. Andràs Szolnoki Freebies 7'35"
  Tor Gunnar Lakselvhaug Hønefoss  
  Thomas Hanssen Rambø Hønefoss  
  Melanie Beaulieu Hønefoss  
  Magne Kristoffer Svenning Hønefoss  

     

Vi gleder oss til neste års Frisbee Challenge turneringer!

Forgjengeren:
Hønefoss Frisbee Challenge - 2003
Ultimate ~ Presisjon ~ Freestyle ~ MTA
Lørdag 31. mai 2003
Les mer!


DHTML JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com