Discsport i Skolen
Discsport i Skolen
Intro:
Introduksjon

Aktiviteter:
Høst/Vår
Vinter

Ultimate regler:
10 enkle regler
Spillets gang
Offisielle regler

Diverse:
Kast og mottak
Forehand - Video
Forsvar & Angrep
Markering av banen

Skills & Drills:
(avansert)
Ultimate Simulator
Spastic Plastic Drills

                                                        Introduksjon

Ultimate spilles både som lek og organisert idrett over hele verden, og det arrangeres både Ultimateserien i Norge og Norges-, Europa- og Verdensmesterskap i ultimate.

Hønefoss Ultimate Cup
Cupens historie

Ultimate er en lagidrett med høyt tempo som kombinerer de beste egenskaper i fotball, amerikansk fotball, og basketball. Ultimate legger stor vekt på god sportsånd og fair play. Spillerne oppfordres til å yte maksimalt, men aldri på bekostning av respekt mellom spillerne, det å holde fast til reglene, og gleden ved å spille. Utstyrt med en kvalitets disk til et "hyper-hybrid" spill som kombinerer kast-og-mottaks ferdighetene i amerikansk fotball, forsvarsferdighetene i basketball og keeper ferdighetene i fotball, får elevene mange utfordringer i hver kamp og et nytt perspektiv på tradisjonelle idretter.

Reglene i ultimate er enkle, og spillerne dømmer kampen selv. To lag á 7 spillere er i konstant bevegelse mens de løper, kaster og mottar for å lage mål. Banen er rektangulær med målsoner i hver ende. Lagene forsøker å score ved å sentre til en medspiller som står i målsonen som angripes. Man kan ikke løpe med disken. Den eneste måten å flytte disken nærmere målsonen er å sentre til medspillere. Forsvar spilles som i basketball, og det blir "turnover" når det angripende laget mister kontroll over disken. Resultatet er et spennende spill med mye fart og bevegelse.

Hønefoss SkoleDet tar ikke lang tid å lære opp elevene før det eneste du må holde styr på er innbytte av spillere. Man kan f.eks. ha grupper á 5-7 spillere som byttes inn etter mål. Ultimate kan spilles både ute og inne; jo mindre bane, jo mindre målsoner.
 
 
 

UltimateHva slags utstyr trenger skolen? Er alle disker like?
Ultimate er en billig idrett som krever minimalt av utstyr. Alt som trengs i en ultimate kamp er en disk og markører. Det viktigste er å kjøpe kvalitets disker laget for idrett og unngå reklame disker o.l. Kvalitets disker lages i forskjellige størrelser og kjennetegnes bl.a. ved at de kan bøyes "i to" og så bøyes tilbake til sin opprinnelig form uten å ta skade av det. Det går greit for elever med store hender å kaste små disker, men elever med små hender kan få vanskeligheter med store disker.

UltimateHvor kan kvalitets disker kjøpes? Finnes det skoletilbud?
Vi anbefaler et skolesett á 15 disker til skoler med klasser bestående av opptil 30 elever. Discraft er kvalitetsmerket å satse på når det gjelder ultimate, kast-og-mottak o.l. I Hønefoss og omegn, ta kontakt med Hønefoss Discsport Klubb for skoletilbud og kyndig råd. Hønefoss Discsport Klubb kan tilby alle slags disker til lokalmiljøet.

Hva annet enn ultimate kan spilles i skolen?
Å kaste en disk er ikke vanskelig, men å kaste presist krever øving i både kasteteknikk og samspill. Ultimate er en fysisk krevende idrett, og derfor kan noen av elevene foretrekke andre typer disk aktiviteter. En effektiv måte å få alle i aktivitet på er å sette i gang morsome øvelser og lek, f.eks. stafett, hotbox, self-caught flight, speedflow, kast-og-mottak, mm.

Hvordan kan skolen komme i gang?
Ta kontakt, så hjelper vi gjerne!

Hønefoss Discsport Klubb
Mob: 97518821
Email: post@honefossdisc.com
Web: www.honefossdisc.com

Utskrift vennlig
Intro:
Introduksjon

Aktiviteter:
Høst/Vår
Vinter

Ultimate regler:
10 enkle regler
Spillets gang
Offisielle regler

Diverse:
Kast og mottak
Forehand - Video
Forsvar & Angrep
Markering av banen

Skills & Drills:
(avansert)
 
Spastic Plastic Drills

DHTML JavaScript Menu Courtesy of Milonic.com